Brandforebyggelse i filteranlæg ved gnistdetekteringsanlæg og eksplosionsaflastning - Safevent

Filteranlæg

Filteranlæg har til formål at filtrere og tilbageholde støvpartikler. Støvpartikler er partikler med en diameter på mindre end 500 mikrometer. De normalt forekommende filtre udgør patronfiltre, cyklonfiltre og slusefiltre. Mindre mængder af tilbageholdte støvpartikler opsamles direkte i skuffer under filtrene, mens større mængder af støv opsamles i siloer, specielt indrettede bygninger eller containere.

Risiko for eksplosion og brand opstår, når stor koncentration af støv i et lukket rum udsættes for ild i form af gnister eller åben ild. En eksplosion i et lukket rum, vil kunne medføre betydelig skade af både personer, bygninger og produktionsapparat.

Safevent tilbyder løsninger der reducerer denne risiko gennem indbygning af gnistdetekteringsudstyr og slukkeautomatikker, der på et tidligt stadie bekæmper gnisten inden den når at udvikle sig yderligere.

Safevent tilbyder ligeledes eksplosionsaflastningsudstyr, der minimerer skaderne ved eksplosioner. Løsningen består af montering af eksplosionsmembraner, aflastningskanaler eller IQR-systemer, der leder trykket fra eksplosionen væk fra kritiske områder.

Vi anvender cookies til at skabe bedre brugeroplevelser, tilpasse indhold og indsamle statistik om brugertrafik. Fortsætter du med, at bruge hjemmesiden, uden at ændre dine indstillinger, går vi ud fra, at du accepterer at modtage alle cookies fra www.safevent.dk.